Utwórz oświadczenie dotyczące marki

Dzień 2 30 dni do wymarzonej pracy

Dzisiejsze zadanie polega na rozpoznaniu twoich mocnych stron i upewnieniu się, że pracodawcy też je rozpoznają.

Dziś utworzysz oświadczenie dotyczące marki - krótkie, chwytliwe zdanie (15 słów lub mniej), które podkreśla, co czyni cię idealnym kandydatem do pracy.

Twoje oświadczenie powinno skupiać się na tym, w jaki sposób dodasz wartość firmie dzięki swoim umiejętnościom, doświadczeniu i / lub osiągnięciom.

Jak napisać oświadczenie dotyczące marki

Aby rozpocząć pisanie oświadczenia dotyczącego marki, zrób listę swoich mocnych stron, związanych z pracą, o którą się ubiegasz.

Wymień swoje osiągnięcia na swoich najważniejszych wcześniejszych pozycjach, w szczególności na osiągnięciach, które przyniosły wartość organizacji.

Wymień swoje osobiste zasoby, które pomogły ci osiągnąć te osiągnięcia - mogą to być cechy osobowości, umiejętności itp. Spójrz na wymagania swojej pracy docelowej (możesz to zrobić, patrząc na posty online), a następnie zakreśl wszystko na liście osiągnięcia i aktywa, które pokrywają się z tymi wymaganiami.

Ostateczne oświadczenie dotyczące marki powinno zawierać jeden lub dwa przymiotniki, które opisują twoje mocne strony, pożądany tytuł i jedno lub dwa Twoje osiągnięcia.

Przykład zestawienia marki

Oto przykład oświadczenia dotyczącego marki: "Asystent ds. Rozwoju zorientowany na szczegóły miał doświadczenie w koordynowaniu intensywnych działań związanych z gromadzeniem funduszy i opracowywaniu udanych wniosków o dotacje."

Jak wykorzystać oświadczenie dotyczące marki w poszukiwaniu pracy

Możesz użyć swojego oświadczenia dotyczącego marki na wiele sposobów podczas poszukiwania pracy.

Możesz uwzględnić to w swoim CV , wymienione między informacjami kontaktowymi a doświadczeniem zawodowym.

Napisz profil CV

Możesz również rozwinąć go do dłuższego profilu wznowienia (który zazwyczaj jest małym akapitem) i uwzględnić go w CV.

Twój profil CV będzie również przydatny podczas rozmów kwalifikacyjnych: jest to świetna odpowiedź na typowe pytanie " Opowiedz mi o sobie ." Posiadanie oświadczenia o promowaniu marki pomaga również lepiej zrozumieć twoje mocne strony, co będzie ważne podczas odpowiadania na inne często zadawane pytanie. , " Jakie są twoje mocne strony ?"