Profil stanowiska: Youth Sports Official

Odkrywanie kariery jako oficjalny sportowiec

Wywoływanie gier jako oficjalnych może być świetną pozycją w niepełnym wymiarze godzin.

Wykonywanie zawodów sportowych na poziomie młodzieżowym lub licealnym zapewnia świetny rynek zbytu dla kobiet i mężczyzn, którym zależy na szkolnych zajęciach sportowych, ale może nie mieć czasu, aby poświęcić się pełnemu etatowi coachingowemu.

Podczas gdy praca może być satysfakcjonująca, a nawet zapewnia dodatkowe dodatkowe dochody, potrzeba specjalnej osoby, aby osiągnąć sukces na tych stanowiskach. Urzędnicy muszą podejmować szybkie decyzje, rozwiązywać konflikty i radzić sobie z presją.

W miarę, jak oferowane są sporty scholastyczne, a więcej uczestników bierze udział, nadal będą istnieć potrzeby urzędników. Szacuje się, że w Stanach Zjednoczonych urzęduje 300 000 mężczyzn i kobiet.

Officiating może stać się także karierą, jeśli odniesiesz sukces na poziomie młodzieżowym i ukończysz zawieranie kolegialnych i profesjonalnych gier. Lub może to być świetna "praca dodatkowa", która utrzymuje cię w kontakcie ze sportem, dopóki nie będziesz gotowy do rozpoczęcia kariery w branży.

Obowiązki

Każdy gracz lub trener, który wkłada czas i wysiłek w sport, docenia ten sam rodzaj wysiłku ze strony urzędników, sędziów, sędziów lub stewardów, którzy nadzorują gry. Od wysokich urzędników oczekuje się zachowania silnego charakteru i niekwestionowanej uczciwości.

We współpracy z młodymi ludźmi od urzędników oczekuje się wkładu w rozwój i edukację zawodników.

Pierwsze kroki

Zazwyczaj kandydaci biorą udział w zajęciach oferowanych przez stowarzyszenie szkół średnich lub stowarzyszenie urzędników, aby rozpocząć.

Nowi urzędnicy zazwyczaj pracują na niższych poziomach, być może w gimnazjum lub na poziomie pierwszoklasistów, a nie w uniwer- sytetach, ponieważ pracują na własną rękę i zdobywają doświadczenie. Niektórzy licealiści w końcu zaczynają pracować w college'ach.

Nie każdy urzędnik uprawia ten sport, ale stara się zrozumieć zasady i stosować je w trakcie gry.

Zapłacić

Urzędnicy zazwyczaj pracują jako niezależni wykonawcy.

Wynagrodzenie zależy od sportu i poziomu, ale zazwyczaj jest to w grze na żywo od 40 do 150 dolarów za grę. Wynagrodzenie może również wzrosnąć w przypadku gier posezonowych, które zazwyczaj są przyznawane najwyższym urzędnikom.

Czy jesteś odpowiedni do pracy?

Krajowe Stowarzyszenie Urzędników Sportowych sugeruje rozważenie tych czynników, zanim zostanie urzędnikiem:

Profesjonalni urzędnicy

Jeśli zaczynasz jako urzędnik młodzieżowy i kochasz rolę, twój cel może wzrosnąć na różne poziomy, aż osiągniesz poziom profesjonalny. Wynagrodzenia na tym poziomie są dochodowe. Na przykład sędziowie Major League Baseball pracują w uzwiązkowionym środowisku, zarabiając od 120 000 $ rocznie, a kończąc na wartości 350 000 $ rocznie.

A pensje urzędników NBA podobno wynoszą od 200,00 do 500 000 dolarów rocznie.

Oczywiście każdego roku dostępnych jest bardzo niewiele takich stanowisk. I choć praca jest efektowna i wysoka, wymagania związane z podróżami i długie godziny reprezentują inny styl życia niż prowadzenie w zlokalizowanym obszarze.