Opis stanowiska pracy oficera marynarki

Inżynier ds. Reaktorów marynarki wojennej

Logo Naval Reactors ,. Zobacz stronę autora [domena publiczna], za pośrednictwem Wikimedia Commons

Przegląd

Wiek : co najmniej 19 i mniej niż 29 w momencie zlecenia. Zrzeczenie się może być brane pod uwagę dla osób, które nie przekroczyły wieku 35 lat na prowizjach.

Edukacja

- BA / BS / MS w preferowanych kierunkach: matematyka, fizyka, inżynieria i chemia.
- W ciągu 2 ½ roku ukończenia studiów (1 rok - MS), z minimum:
-1 rok Rachunek
-1 rok Fizyka oparta na rachunku (Rachunek musi być za pomocą rachunku różniczkowego i całkowego jednej zmiennej rzeczywistej.

Fizyka musi obejmować klasyczne podstawy mechaniki, magnetyzmu i elektryczności.)
- "B" lub lepiej na wszystkich kursach technicznych.
- Konkurencyjny GPA 3.3+

Trening

- OIS (5 tyg.)
- DNR OJT (4-5 miesięcy)
- Prototyp lądowy (2 tygodnie)
- Badanie projektu reaktora w Bettis Reactor Engineer School (6 miesięcy)

Wizja / Med : Nie dotyczy

Profesjonalny

ADDOCS
Wywiad NUC

Obowiązek służby

5 lat od ukończenia OIS.
- Razem 8 lat Aktywny i Nieaktywny.

Informacje specjalne

- Brak premii za przystąpienie.
- Wypłacane jako E-6 (do 2600 $ / miesiąc) podczas nauki w szkole. Zaawansowany do E-7 (dodać 250 $ / miesiąc) w przypadku skierowania skutkującego przystąpieniem do NUC.
- Uruchomiony jako ENS przed zgłoszeniem do OIS.

Dyscypliny: projektowanie reaktorów, opracowywanie materiałów, testowanie i kontrola jakości, projektowanie komponentów, oprzyrządowanie i sterowanie, ekranowanie, fizyka reaktorów, projektowanie układów płynów, chemia i kontrola radiologiczna.

opis programu

Omówienie programu.
Naval Yard (NR) znajduje się na terenie Navy Yard w Waszyngtonie i jest wspólnym działem Departamentu Energii i Departamentu Marynarki Wojennej.

NR ma "od kołyski do grobu" odpowiedzialność za wszystkie pokładowe elektrownie jądrowe, prototypy lądowe i urządzenia wsparcia napędów jądrowych dla marynarki wojennej USA. Admirał Hyman G. Rickover założył NR w 1948 roku. Do znaczących osiągnięć NR należy rozwój instalacji napędowej pierwszego okrętowego okrętu podwodnego, USS NAUTILUS; pierwsza komercyjna elektrownia jądrowa, Shippingport Atomic Power Station; oraz instalacje napędowe dla ponad 100 statków napędzanych energią jądrową, w tym sześć klas okrętów podwodnych, dwie klasy krążowników i dwie klasy przewoźników.

Siedziba NR składa się z około 250 inżynierów, którzy technicznie zarządzają Naval Nuclear Propulsion Program pod kierunkiem obecnego dyrektora, Admirała Franka Bowmana. Około 100 z tych inżynierów to młodsi oficerowie marynarki wojennej posiadający stopnie inżynieryjne lub techniczne. Ta grupa dowództw jest odpowiedzialna za wszystkie aspekty Nuclear Propulsion Program, w tym:

· Zaawansowane badania i rozwój w zakresie koncepcji, materiałów, projektowania i eksploatacji jądrowych urządzeń napędowych
· Szkolenie i kwalifikacje operatorów elektrowni jądrowych
· Bezpieczeństwo reaktora i kontrole radiologiczne
· Opracowanie sprzętu, procedur i specyfikacji dla morskich elektrowni napędowych
· Nadzorowanie nabywania, budowy, testowania i eksploatacji urządzeń napędowych
· Opracowanie i wdrożenie procedur operacyjnych, konserwacyjnych i tankowania dla tych zakładów
· Rozwiązywanie problemów technicznych związanych z nowymi flotami
· Likwidacja jądrowych urządzeń napędowych po wycofaniu z eksploatacji

Edukacja na poziomie absolwenta. Dzięki programowi szkoleniowemu Naval Reactors młodszy mechanik zyskuje wiedzę na temat stoczniowych i prototypowych operacji i uzyskuje wykształcenie podyplomowe w dziedzinie inżynierii nuklearnej za pośrednictwem Bettis Reactor Engineering School w Bettis Atomic Power Laboratory w Pittsburghu w Pensylwanii.

To tło daje szeroką wiedzę na temat wszystkich aspektów napędu jądrowego i elastyczności w poruszaniu się w innych obszarach technicznych związanych z napędem jądrowym. Pod nadzorem młodsi inżynierowie przejmują odpowiedzialność za różne części prac technicznych w przydzielonych im obszarach. Obejmuje to kierowanie pracami technicznymi w jednym z dwóch laboratoriów Departamentu Energii, sześciu stoczniach, dwóch prototypowych ośrodkach jądrowych / placówkach szkoleniowych, ponad 100 statkach o napędzie jądrowym i ponad 1000 firm, które wspierają program Naval Reactors. Wszystkie te organizacje podlegają technicznym kierunkom inżynierów w Naval Reactors.

Szeroki wachlarz obszarów technicznych zaangażowanych w pracę w Naval Reactors. Dyscypliny zaangażowane w napęd jądrowy wojenne obejmują:

· Projekt reaktora
· Rozwój materiałów
· Testowanie i kontrola jakości
· Konstrukcja elementów, takich jak wytwornice pary, pompy i zawory
· Oprzyrządowanie i sterowanie reaktorami, parą i elektrowniami
· Ekranowanie
· Fizyka reaktora
· Projektowanie układów płynów
· Chemia i kontrola radiologiczna

Badania i zadania projektowe. Typowy inżynier w NR będzie odpowiedzialny za kilka projektów, komponentów lub projektów. W tym względzie inżynier ponosi odpowiedzialność za kwestie techniczne, które mogą wymagać przeglądu i zatwierdzenia projektów, alokacji środków i technicznego ukierunkowania wysiłków wykonawców, ustalenia wymagań testowych, przeglądu i zatwierdzenia wyników testów, reagowania na problemy związane z flotą poprzez koordynację badań technicznych i zatwierdzanie projektów. działania naprawcze oraz określenie zakresu prac i harmonogramów w celu wsparcia przyszłych projektów. Aby wykonać tę pracę, NR dysponuje urządzeniami o najnowocześniejszych możliwościach w zakresie wspomaganego komputerowo projektowania, testowania materiałów i testowania komponentów. Inżynierowie od czasu do czasu jeżdżą na pokładowych statkach o napędzie jądrowym, aby nadzorować wstępne próby morskie, obserwować wydajność napędu i ocenić wydajność załogi. Co więcej, inżynierowie odwiedzają stocznie, laboratoria i dostawców w celu oceny prac związanych z napędem jądrowym. Cały czas nacisk kładziony jest na techniczne zaangażowanie i kontrolę pracy, aby zagwarantować, że lądowe reaktory szkoleniowe i reaktory na pokładzie spełniają wymagania floty i są bezpiecznie eksploatowane.

Bardzo trudne środowisko pracy. Środowisko pracy w Naval Reactors jest trudne i satysfakcjonujące. Wszyscy inżynierowie wybrani do przydzielenia NR znajdują się w pierwszej dziesiątce swojej klasy kolegialnej. W związku z tym będziesz pracować z najlepszymi i najzdolniejszymi ekspertami technicznymi w kraju. Umiejętności, których uczysz się w Naval Reactors, będą miały wartość przez resztę twojej kariery, niezależnie od tego, czy zdecydujesz się pozostać w wojsku, czy wejść do sektora prywatnego po twoim początkowym obowiązku. Uzyskasz wykształcenie podyplomowe w zakresie inżynierii jądrowej, nauczysz się zarządzać projektami technicznymi, poprawisz umiejętności komunikacyjne i prezentacyjne, doskonalisz swoje umiejętności rozwiązywania problemów i będziesz współpracować z wyższymi menedżerami od rządu i wspierających wykonawców.

Wpływ na przyszłość. Przyjmiesz znaczną odpowiedzialność w Naval Reactors, niezbędnym wymogu, aby zostać odnoszącym sukces menedżerem technicznym. Będziesz odpowiedzialny za zaprojektowanie, utrzymanie i zapewnienie bezpiecznej pracy w najbardziej zaawansowanych fabrykach reaktorów na świecie. Co więcej, będziesz mieć możliwość wpływania na decyzje mające na celu zapewnienie, że te i przyszłe zakłady reaktorów okrętowych poprawią niezawodność, wytrzymałość, możliwości i bezpieczeństwo.

Przegląd kwalifikowalności.

Obywatelstwo: Wnioskodawcy muszą być obywatelami Stanów Zjednoczonych.

Seks: otwarty dla mężczyzn i kobiet.

Wiek: co najmniej 19 lat i mniej niż 29 lat w chwili oddania do eksploatacji. Zwolnienia mogą być rozpatrywane indywidualnie dla tych, którzy nie przekroczyli 35 lat podczas oddawania do użytku.

Wykształcenie: ukończone lub pracujące na studiach licencjackich oraz w ciągu jednego roku od ukończenia studiów, z co najmniej rocznym rachunkiem rocznym i roczną fizyką opartą na rachunku różniczkowym. Rachunek musi być za pomocą rachunku różniczkowego i całkowego jednej zmiennej rzeczywistej. Fizyka musi obejmować klasyczne podstawy mechaniki, magnetyzmu i elektryczności. Kandydaci, którzy ukończyli studia licencjackie i są zapisani na studia magisterskie, muszą być w ciągu jednego roku od ukończenia studiów magisterskich.

Stan cywilny: bez ograniczeń.

Fizyczne: zgodnie z ograniczonymi standardami linii wymienionymi w dziale podręcznika medycyny, rozdział 15.

Trening.